+5
Completed

Bug: Hanging in visual studio 2019

Daniel C 1 year ago updated by support OzCode 2 months ago 7

Not a feature request, but a bug report...


When debugging, I repeatedly get this kind of message, and it hangs for a significant period of time ( > 1 minute )

"Evaluating expression 'global::OzCode.Debugger.Probe.Predict.Hook.StartNewSubmission(),nse'...


Answer

Answer
Completed

Hi Daniel and Michael,

Thanks for reporting this issue with OzCode, we have found the source of the problem and believe that the latest revision of OzCode v4.0 (get it directly from here) should fix this problem.

New support tickets can always be opened via https://oz-code.com/submit-a-ticket/

Same here. VS 2019 says Ozcode 4.0.0.600 stalled the debugging session for 27 seconds. Mousing over any variable while the debugger is paused triggers the above mentioned dialog. Then VS pops up another dialog (after the wait) saying it is evaluating the expression and this takes at least 10 seconds as well. 


This is a simple MVC app and I'm mousing over a string parameter that was passed to the function I had a breakpoint on. Disabling OzCode and restarting VS allows me to debug without any issues.

I agree. OzCode and VS 2019 together is pretty much unusable. Every F10 takes several seconds. 

Answer
Completed

Hi Daniel and Michael,

Thanks for reporting this issue with OzCode, we have found the source of the problem and believe that the latest revision of OzCode v4.0 (get it directly from here) should fix this problem.

New support tickets can always be opened via https://oz-code.com/submit-a-ticket/

Hanging a lot with 4.0.0.658.

Hi Patrick, I'm really sorry to hear about this issue. 

In order to try and figure out what's causing these issues for you, I'd appreciate it if you could please perform the following steps to generate a performance profiler snapshot:

  1. Download dotTrace from https://www.jetbrains.com/profiler/download/
  2. Open dotTrace Performance Profiler
  3. Click "Local" on the top-left corner
  4. Under "Attach to Process", find the relevant "devenv.exe" (which is the Visual Studio process you are currently using)
  5. Choose "Sampling" under "Profiler Options" and click "Run"
  6. Go back to Visual Studio and repeat the action[s] that were performing badly several times.
  7. In the dotTrace pop-up, click "Get Snapshot'n'Wait"
  8. Click File->Export Snapshot, and send us the resulting .DTP file to support@oz-code.com .
+1

Same issue - 
I am 4.0.0.2842 ( latest build ), VS 2019.
Secondly - is this an exception generated by your code ?

I will have to disable this extension to get any work done :-(

Was showing up a few versions ago when I was using VS 2017 but seems much worse ( but randomly much worse ) under 2019.
Thirdly - could this be an issues associate with also running Resharper ?


mg

Hi Martin,

Thanks for reaching out and reporting the issue, I apologize you faced an issue while using OzCode.

I invite you to reach out to us at support@oz-code.com

*In order to try and figure out what's causing these issues for you, I'd appreciate it if you could please perform the following steps to generate a performance profiler snapshot:

Download dotTrace from https://www.jetbrains.com/profiler/download/
Open dotTrace Performance Profiler
Click "Local" on the top-left corner
Under "Attach to Process", find the relevant "devenv.exe" (which is the Visual Studio process you are currently using)
Choose "Sampling" under "Profiler Options" and click "Run"
Go back to Visual Studio and repeat the action[s] that were performing badly several times.
In the dotTrace pop-up, click "Get Snapshot'n'Wait"
Click File->Export Snapshot, and send us the resulting. DTP file to support@oz-code.com.

Waiting for your reply.

Thanks,

The OzCode Team